Nieuws

Zonnige 4 Mijl van Emmen 'een groot succes'

8 april
"Het Raadhuisplein stond bomvol", zegt Blaak enthousiast. "En ook op andere plekken waren veel mensen. De huldiging van Nuis droeg daar natuurlijk ook aan bij."

Groeiend evenement
Naast het aantal toeschouwers had de organisatie ook geen klagen over het animo van deelnemers. "Er waren dit jaar 4230 inschrijvingen. Vorig jaar waren dat er 3950, en in 2016, toen de eerste editie plaatsvond, 2500. Het evenement wordt steeds groter."

Nadat de laatste deelnemer over de streep komt, is de dag allerminst voorbij. Verschillende muzikanten vermaken de aanwezigen met feestelijke nummers en de mensen genieten verder van het fijne weer. "Na inspanning komt ontspanning", zegt Blaak. "Ik hoorde dat er al reservestoelen op het terras werden gezet. Een heerlijke dag in Emmen."

De winnaars
Bij de mannen was Alwin Heyting dit jaar de snelste en bij de vrouwen werd Eline Glas nummer één, die daarmee haar titel prolongeerde. Beide deelnemers komen uit Erm.

(bron RTV Drenthe)


Nieuw parcours 4 Mijl

26 maart

Op 8 april in het zover, de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen. Wij snappen dat jij ter voorbereiding de nieuwe route alvast een keer wilt lopen. Daarom hebben wij een kaartje met de route.

We starten in de Hondsrugtunnel en via een mooie route door Westenesch, Noordbarge en weer terug naar Westenesch, finishen we op het Raadhuisplein. Alvast veel plezier en succes met je generale repetitie en tot zondag 8 april!


Deelnemersinformatie 2018

21 maart

Leuk dat je meedoet aan de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen! Lees deze deelnemersinformatie goed door en lees álles, zodat je volledig op de hoogte bent van wat jouw voor, tijdens en na de run te wachten staat.

Voor de run 

Belangrijk voor het ophalen van je startnummer

Neem bij voorkeur jouw bewijs van inschrijving mee of anders iets waar je naam op staat: paspoort/ID-kaart/rijbewijs.

Startnummers
De startnummers zijn inmiddels opgestuurd naar de deelnemers die daarvoor gekozen en betaald hebben. Deze ontvang je uiterlijk in de loop van week 12 in je brievenbus.

Heb je ervoor gekozen om jouw startnummer op te halen? Kom dan langs tijdens de 4 Mijl Expo bij Intersport Emmen op de volgende dagen en tijden:

 • Donderdagavond 22 maart, van 18.00 uur tot 21.00 uur
 • Vrijdag 23 maart, van 9.30 tot 18.00 uur
 • Zaterdag 24 maart, van 9.30 tot 17.00 uur

Hardloopshirts
Heb je een hardloopshirt besteld? Deze ontvang je bij de 4 Mijl Expo. Kom je tijdens de 4 Mijl Expo je  startnummer ophalen, dan krijg je ook meteen je shirt. Heb jij je startnummer thuisgestuurd gekregen? Neem deze dan mee naar de 4 Mijl Expo en ontvang je shirt.

Tijdens de run

Parkeren tijdens de 4 mijl van Emmen                                                  
In het centrum van Emmen is voldoende parkeergelegenheid. Deze parkeergelenheden zijn allemaal op loopafstand van de start (Hondsrugtunnel/Raadhuisplein). Woon je in of rondom Emmen? Kom dan zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer.

Startvakken                                                     
Op het startnummer staat een gekleurde stip met een cijfer. Bijvoorbeeld: op jouw startnummer staat een blauwe stip met het cijfer 2 dan start jij om 14.35 uur. Zie onderstaande tabel.

Starttijd Kleur Code
13.30 Rood 1
13.35 Blauw 1
13.40 Groen 1
14.30 Rood 2
14.35 Blauw 2
14.40 Groen  2
14.45 Geel 2
14.50 Blauw 3
14.55 Groen 3
15.00 Geel  3
15.10 Blauw 4
15.15 Groen  4
15.20 Geel  4

Start: let op!
Zorg dat je een kwartier van te voren in je startvak staat. De start is vlak voor de ingang van Hondsrugtunnel aan de kant van  woonwijkcentrum  Holdert (Hondsrugweg 101).

Na de run

Finish
We finishen net als vorig jaar op het Raadhuisplein. Daar ontvang jij een drankje en jouw dik verdiende medaille.

Prijsuitreiking                                                  
De prijsuitreiking vindt plaats op het Raadhuisplein. Prijsuitreiking kinderen: circa 14.00 uur. Overige prijsuitreikingen: circa 16.00 uur.

Categorieën prijzen
Kid Run
4 + 5 jarigen; snelste meisje / jongen
6 + 7 + 8 jarigen; snelste meisje / jongen
9 + 10 jarigen; snelste meisje / jongen

4 Mijl van Emmen
11 tot 18 jaar; snelste dame / heer
18 tot 50 jaar; snelste dame / heer
50+; snelste dame / heer

Raadhuisplein & 4 Mijl Festival                                               
We heetten iedereen (lopers en toeschouwers) van harte welkom op het Raadhuisplein. Geniet hier samen van de gave Food Trucks, lekker eten & drinken, de muziek en de gezelligheid. Buurman & Buurman en Henk Dissel maken er samen met jou één groot feest van!

Geniet van de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen en maak er een onvergetelijke dag van! Want: Meedoen is meemaken!!

Heb je vragen? Stel ze via info@4mijlvanemmen.nl


 

Informatie startnummers

14 maart

Bij jouw inschrijving heb jij ervoor gekozen om jouw startnummer op te halen of om deze tegen betaling thuisgestuurd te krijgen. Tip: jouw keuze vind je terug in jouw bewijs van inschrijving.

Op donderdag 15 maart versturen we de startnummers aan deelnemers die hiervoor gekozen en betaald hebben. De startnummers vallen volgende week (week 12) bij jullie op de mat.

Heb jij ervoor gekozen om je startnummer op te halen? Kom dan naar de 4 Mijl Expo bij Intersport Emmen op:
  -Donderdagavond, 22 maart van 18.00 - 21.00 uur
  -Vrijdag 23 maart, van 9.30 tot 18.00 uur 
  -Zaterdag 24 maart, van 9.30 tot 19.00 uur

Begin volgende week (week 12) ontvang je via je e-mail alle deelnemersinformatie.


Inschrijving gesloten: 4.230 lopers

10 maart

De inschrijving voor de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen is gesloten. Maar liefst 4.230 lopers staan tijdens de derde editie aan de start.


De eindsprint: schrijf je tot 10 maart in voor de 4 Mijl van Emmen

24 februari

Laatste kans: schijf je tot en met donderdag 1 maart in voor de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen. Neem een eindsprint naar www.4mijlvanemmen.nl en schrijf je in.

Starten in de verlichte Hondsrugtunnel en finishen op het Raadhuisplein in Emmen, hoe vet is dat?! Loop mee met dé gerechtigheidsrun van Nederland en geniet na afloop van het 4 Mijl Festival. Vier je prestatie, neem een verfrissend drankje en ga samen los op de beats van de Buurman en Buurman Show en zing mee met Henk Dissel.

Samen maken we van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen het grootste en gezelligste (sport)evenement voor de gehele familie: meedoen is meemaken!


Huldiging Kjeld Nuis tijdens de 4 mijl van Emmen

22 februari

Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis wordt tijdens de 4 mijl van Emmen op 8 april gehuldigd voor zijn gouden medailles die hij in Zuid-Korea won.

Dat zegt een woordvoerster van de gemeente. De reden dat de huldiging dan pas plaatsvindt, is omdat de Emmenaar na de Winterspelen naar China vliegt. Daar wordt in het eerste weekeinde van maart het WK sprint in Changchun gehouden.

Ook brengt Nuis, net als alle andere Nederlandse medaillewinnaars, een bezoek aan de koninklijke familie. Daar worden zij op 23 maart gehuldigd op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Nuis won tijdens de Winterspelen goud op zowel de 1.500 als de 1.000 meter.

(Bron: RTV Drenthe)


Programma 4 Mijl Festival

13 februari

Net als tijdens de voorgaande twee edities, houden we ook dit jaar weer het 4 Mijl Festival. De mannen van de Buurman en Buurman Show maken er net als in 2016 en 2017 ook dit jaar weer één groot feest van. Om 16.30 uur treedt Henk Dissel op om het feest compleet te maken. Hij is misschien nog niet zo bekend als zijn idolen Marco Borsato en André Hazes, maar hard op weg even populair te worden. Aan ambitie ontbreekt het de zanger niet: "Ik wil dat iedereen mijn liedjes meezingt.’’

Samen maken we van de Go2 Payroll 4 mijl van Emmen het grootste én gezelligste (sport)evenement voor de hele familie.

Bekijk hier het programma

 

 


Burgemeester bij loopclinic 4 Mijl van Emmen

7 februari

De kick-off van de hardloopclinics voor de 4 Mijl van Emmen heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden. Als gastdeelnemer was Burgemeester Eric van Oosterhout aanwezig. Een gemêleerd gezelschap van beginnende en ervaren hardlopers had zich gemeld bij de Emmense atletiekvereniging De Sperwers. In de komende negen weken worden zij onder deskundige begeleiding voorbereid op deelname aan Emmens grootste hardloopevenement. Burgemeester Eric van Oosterhout had voor de deelnemers bemoedigende woorden en gaf aan het parcours al te hebben verkend. Hij benadrukte het belang van sport in relatie tot gezondheid. Onder de hoede van de trainers van De Sperwers werd de eerste training enthousiast afgewerkt op de atletiekbaan.

(Bron: De Zuidenvelder)


Laatste kans: laatste startbewijzen 4 Mijl van Emmen

4 februari

Al bijna 80% van het maximale aantal startbewijzen (5.000) voor de 3e editie van de Go2 Payroll 4 mijl van Emmen zijn inmiddels verkocht! Jij wilt er toch ook bij zijn op zondag 8 april?! Pak je kans en schrijf je nu in via onze website. Meedoen is meemaken!Organisatie 4 Mijl van Emmen ontvangt Sport Promotieprijs 2017

28 januari 

Tijdens de 17e editie van de Sportverkiezing Gemeente Emmen 2018 ontvingen wij als organisatie van de 4 mijl van Emmen de Sport Promotieprijs 2017. Vanzelfsprekend zijn wij enorm trots op deze prijs. Tegelijkertijd beseffen we ons dat dit zéker niet alleen onze verdienste is. Daarom willen wij al onze sponsors, partners, vrijwilligers, gemeente Emmen en alle anderen die betrokken zijn bij de organisatie van de 4 Mijl van Emmen, enorm bedanken voor jullie vertrouwen en betrokkenheid! Deze prijs is voor ons allemaal! Samen met alle deelnemers maken we er op zondag 8 april, tijdens de 3e editie van de Go2 Payroll 4 mijl van Emmen, weer een mooi hardloopfeest van.

 


 Al meer dan 2.000 aanmeldingen voor de 4 Mijl van Emmen

9 december 
 
(Bron: RTV Drenthe)

 


Het loopt storm met aanmeldingen 4 Mijl van Emmen

6 november

 Al ruim 1900 mensen hebben zich ingeschreven voor de 4 Mijl van Emmen. Dat laat organisator Dennis Blaak weten. "Tot nu toe hebben wij al 1921 inschrijvingen binnen. Dat gaat dus lekker", zegt Blaak.

Maximaal vijfduizend deelnemers
Op 8 april 2018 wordt de Emmer 4 Mijl van 6,4 kilometer, voor de derde keer georganiseerd. De organisatie ambieert het maximale aantal van vijfduizend deelnemers en heeft daarom de inschrijving een maand eerder opengesteld ten opzichte van vorig jaar. 


Andere route 
Doordat de Emmer 4 Mijl groeit als het gaat om het deelnemersaantal, is dit jaar de route van de loop gewijzigd. Waar de hardlopers tijdens de eerste twee edities startten in de wijk Delftlanden en finishten op het Raadhuisplein, start de derde editie in de Hondsrugtunnel. De finish is nog wel op het Raadhuisplein.


Goed doel 
De winst van de 4 Mijl gaat naar A21, een organisatie die wereldwijd opkomt voor mensen die te maken hebben met mensenhandel. Afgelopen editie is er 9.345 euro opgehaald.
 
(Bron: RTV Drenthe)

 


 

Jeroen Valke winnaar t-shirtcontest!!

31 oktober 

Na een stemronde waarin iedereen kon stemmen op één van de drie genomineerde ontwerpen op Facebook, heeft het ontwerp van Jeroen Valke veruit de meeste stemmen gekregen.

Jeroen Valke, van harte gefeliciteerd!! Jij wint:

✔️ 2x startbewijs Go2 Payroll 4 mijl van Emmen
✔️ 2 hardloopshirts
✔️ 2 toegangskaarten VIP-ruimte tijdens de 4 mijl van Emmen

Eind deze week presenteren wij het Go2 Payroll 4 mijl van Emmen hardloopshirt met daarop het ontwerp van Jeroen Valke.

Heb jij gestemd op één van de drie ontwerpen? Eind week maken wij bekend wie één van de tien hardloopshirts wint die wij mogen weggeven.

 Voorzijde                                                         Achterzijde

   

 


 

Andere route voor 4Mijl van Emmen 

18 oktober 

Waar de hardlopers tijdens de eerste twee edities van de Emmer 4Mijl startten in woonwijk de Delftlanden en finishten op het Raadhuisplein in Emmen, is de start van de derde editie in de Hondsrugtunnel. 

De hardlopers lopen daarna door Westenesch, langs het Oranjekanaal door Noordbarge terug naar Westenesch. Via de achterkant van Wildlands lopen de deelnemers naar de finish op het Raadhuisplein. 

Praktische reden 
De verandering van de route heeft volgens organisator Dennis Blaak een praktische reden. "Doordat we merken dat de 4Mijl groeit qua aantal deelnemers, wordt het logistiek gezien een nog grotere klus." De deelnemers startten eerst in de Delftlanden, wat betekende dat ze daarheen gebracht moesten worden per bus. Ook de kleding moest met transport naar de finishplek. "Het is handiger voor ons als organisatie en voor de deelnemers dat dat op één locatie is."

'Meer lopers in Hondsrugtunnel'
De wijziging van de startplek en de route heeft ook met de capaciteit van de weg te maken. "We kunnen op de breedte van de weg van de Hondsrugtunnel ook meer lopers kwijt. Het fietspad in de Delftlanden is toch wat smaller." De lopers gaan in verschillende fases van start.

Maximaal vijfduizend lopers
De eerste editie van de 4Mijl in Emmen had 2500 deelnemers, het jaar daarop vierduizend. Dit jaar kunnen er maximaal vijfduizend renners meedoen. "Dat is ook onze verwachting, hoop en ambitie", aldus Blaak.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 4 november om vier uur 's middags inschrijven voor de derde editie op zondag 8 april 2018.

(Bron: RTV Drenthe)

 


 

Doe mee met de 4 Mijl van Emmen: schrijf je in!

3 oktober 

Op zondag 8 april 2018 is de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen. Ga jij de uitdaging aan? Omcirkel dan zaterdag 4 november om 16.00 uur in jouw agenda, want dan start de inschrijving! De eerste 44 inschrijvingen winnen het unieke 4 mijl van Emmen runningshirt.

Meedoen is meemaken!


Doe mee aan de T-shirtcontest    

20 september 

Voor de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen op zondag 8 april 2018 houden wij een ontwerpwedstrijd voor het hardloopshirt. Hoe gaaf is het dat de deelnemers in een door jou ontworpen shirt lopen?!

Klik hier, doe mee en win!                     


Uitslagen

Bekijk hier de uitslagen!


Algemeen magazine

Bekijk hier het 4 Mijl van Emmen magazine.


Deelnemers, succes + laatste watertip

1 april 

Deelnemers 4 Mijl van Emmen, succes!
Morgen is het zo ver: de tweede editie van de 4 Mijl van Emmen gaat van start! Wij zijn blij dat jij er weer bij bent en wensen je heel veel succes morgen. Geniet van het uitdagende parcours, loop een persoonlijk record of kom gezellig samen met je hardloopmaatje over de finish. Bij de finish wachten wij jullie op met jullie welverdiende medaille, een stuk fruit, een verfrissend drankje én een Davitamon energy bar. Na het lopen kun je je prestatie vieren op het 4 Mijl Festival: kom gezellig een drankje drinken of dansje dansen!  

Kidsrunners, zet ‘m op!
Doe je samen met je zoon of dochter mee met de Kids Run? Of loop je zelf de Kidsrun? Heel veel plezier met misschien wel je eerste hardloopwedstrijd ooit! Kids met een rode stip op hun startnummer verzamelen zich om 13.20 uur ten hoogte van woonwijkcentrum Holdert in Emmen en starten om 13.30 uur. 13.30 uur verzamelen de kids met de blauwe stip zich om te starten om 13.40 uur ten hoogte van Holdert. Bij de finish wachten wij ook jullie op met een welverdiende medaille en een verfrissend drankje.

Laatste watertip: In Noordbarge (halverwege het parcours) zijn particuliere initiatieven gestart om water uit te delen aan lopers. Wil je verzekerd zijn van water onderweg? Neem dan je eigen water mee! 

______________________________________________________________

 

Deelnemersinformatie Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen

15 maart 2017

Belangrijk!! Lees deze informatie goed door, zodat je op de hoogte bent van alle benodigde informatie die je al deelnemer nodig hebt. 

Startnummers
De startnummers worden in de week van 13 maart opgestuurd en liggen vanaf 18 maart tot en met 1 april klaar bij Run2Day in Emmen. Je hebt bij je inschrijving gekozen voor opsturen (tegen betaling) of ophalen.

Belangrijk voor het ophalen van je startnummer:

 • Neem je bewijs van inschrijving mee en/of iets waar je naam op staat: paspoort/ID-kaart/rijbewijs.
 • Bedrijven ontvangen in de week van 20 maart hun businesspakket inclusief alle startnummers.

Hardloopshirts
Iedereen die een hardloopshirt heeft besteld, krijgt deze in een enveloppe van gemeente Emmen thuisgestuurd. Je ontvangt deze enveloppe ruim vóór 2 april.

Pendelbussen
Wanneer er op je startnummer een afbeelding van een bus staat, dan heb je het recht om gebruik te maken van de pendelbus die je naar de start brengt.

Belangrijk: geen bus-logo op je startnummer = géén ritje met de pendelbus. Hier wordt op gecontroleerd! Zie op pagina drie een startnummer-voorbeeld met daarop het bus-logo.

Pendelbussen
De pendelbussen brengen je van het centrum van Emmen (bioscoop Utopolis) naar de start van de run in woonwijk Delftlanden. Opstapplaats: parkeerplaats bioscoop Utopolis. Vanaf 12.45 uur vertrekken de eerste pendelbussen richting de start in de Delftlanden. Om circa 14.30 uur vertrekken de laatste bussen. Reistijd: 20 minuten, busrit + wandeling naar het startgebied.

Eigen vervoer                                                 
Er is in de Delftlanden voldoende parkeergelegenheid. Belangrijk is dat je vanaf de Rondweg de Delftlanden in rijdt. Volg hier de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Als je als deelnemer door iemand in de Delftlanden wordt afgezet, dan is het ook belangrijk om bovenstaande aanwijzingen op te volgen.

Kleding ontvangst                                         
Zie bijgaande plattegrond op pagina drie. In het startgebied staan de VW bussen van Auto Century opgesteld. De gekleurde stip op je startbewijs bepaald bij welke (kleur) bus je je kleding kan inleveren. Na de finish loop je de uitloopstraat in richting Albert Heijn. Daar staan vanaf 15.15 uur de VW bussen waar je je kleding kan ophalen.

Startvakken                                                     
Verschillende openingstijden, zie bijgaand schema hieronder.

Kleur start vak                                                
De gekleurde stip en code op je startnummer bepalen hoe laat en in welk startvak je start, zie daarvoor bijgaand schema hieronder.

Finish                                                                 
De finish is dit jaar op het Raadhuisplein. Hier ontvang je iets te drinken, een fruitstuk en je welverdiende medaille.

Raadhuisplein                                                
We heetten iedereen (lopers en toeschouwers) van harte welkom op het Raadhuisplein. Geniet hier samen van het eten, de muziek en de gezelligheid. Qmusic ‘Het Foute Uur’, Buurman & Buurman en Billy The Kit maken er samen met jou één groot hardloopfeest van!

Ontmoetingslounge                                    
Hier kunnen deelnemende bedrijven enkele drankjes nuttigen en ontspannen in een sportieve en zakelijke sfeer. De ontmoetingslounge is open van 14.30 tot 17.00 uur.

Marktplein
Kids- & gezondheidsplein. Met Plopsa Indoor Coevorden, Alles Kids, FC Emmen, M&Gezond en meer.

Startvakken KIDS                                           
Locatie Raadhuisplein:

      • 4 en 5 jarigen: 500 meter voor de finish
      • 6 t/m 10 jarigen: 1.000 meter voor de finish
      • (Je loopt vanaf de finish naar de startvakken)

Prijsuitreiking                                                 
De prijsuitreiking vindt plaats op het Raadhuisplein. Prijsuitreiking kinderen: circa 14.00 uur. Overige prijsuitreikingen: circa 16.00 uur.

Voorbeeld-startnummer

Situatietekeningen startgebied

Categorieën prijzen
Kidsrun

: 4 + 5 jarigen; snelste meisje / jongen

: 6, 7 en 8 jarigen; snelste meisje / jongen

: 9 + 10 jarigen; snelste meisje / jongen

 4 Mijl van Emmen

: 11 tot 18 jaar; snelste dame / heer

: 18 tot 50 jaar; snelste dame / heer

: 50+; snelste dame / heer

4 Mijl van Emmen Businessrun                

: nummer 1, 2 en 3

Geniet van de tweede editie van de Go2 Payroll 4 mijl van Emmen en maak er een onvergetelijke dag van, want: Meedoen is meemaken!!

 

Namens de organisatie van de 4 mijl van Emmen.

Richard Klein en Dennis Blaak

Stichting MM4

 ______________________________________________________________

 

Deelnemersinformatie volgt

13 maart 2017 

Deelnemers aan de 4 Mijl van Emmen ontvangen in de loop van deze week (per e-mail) belangrijke deelnemersinformatie. Je kunt informatie verwachten over:
- het startnummer (ophalen of opsturen)
- jouw hardloopshirt (wordt opgestuurd)
- gebruik van de pendelbus...
- in welk startvak je staat en hoe laat je start
- het 4 Mijl festival 

Kortom, belangrijke informatie die je niet wilt missen! Houd daarom jouw inbox (ook jouw spam) deze week goed in de gaten zodat je niks mist.

______________________________________________________________


Doe mee aan de DJ-contest

26 februari 2017

Maak jij de vetste beats en lijkt het je leuk om een titelsong (anthem) voor de 4 Mijl te maken? Doe dan mee met onze DJ-contest!  

Voor de tweede editie van de 4 Mijl van Emmen zijn wij op zoek naar een unieke tune. Deze tune gaan we voor-, tijdens-, en na de 4 Mijl van Emmen op allerlei manieren inzetten. Ga de uitdaging aan en maak kans op een Rayban zonnebril ter waarde van 200,00 euro van Greving & Greving.

Doe mee!

 

______________________________________________________________

4 Mijl van Emmen met flinke eindsprint naar 3.808 deelnemers

15 februari 2017 

Er doen in totaal 3.808 hardlopers mee aan de tweede editie van de 4 Mijl van Emmen. Dat is fors meer dan tijdens de eerste editie van vorig jaar, toen er 2.500 deelnemers aan de start verschenen.

"Ja we zijn natuurlijk ontzettend blij", vertelt een tevreden Dennis Blaak van de organisatie. Naar eigen zeggen liep het vooral de laatste paar weken hard met aanmeldingen voor de 4 Mijl. "Zo kwamen er gisteren nog 115 inschrijvingen bij. Dat is echt ontzettend veel voor één dag", aldus Blaak.

Social media
Tot afgelopen nacht konden deelnemers zich inschrijven voor de tweede editie van het hardloopevenement in Emmen. Volgens Blaak heeft de organisatie tijdens de zeventig dagen dat hardlopers zich konden inschrijven, hard gewerkt om mensen te motiveren. "Vooral via social media zijn we actief geweest, dan merk je dat het heel snel gaat." Zo daagden bekende Drentse sporters hardlopers uit om mee te doen aan de 4 Mijl.

Achter het net
De 3.808 renners kunnen zich nu voorbereiden op de ruim zes kilometer door de Delftlanden, Noordbarge, de lichttunnel onder het gemeentehuis en de finish op het Raadhuisplein voor Wildlands. Er zijn ook een aantal teleurgestelde mensen. "We hadden vandaag nog mensen die vroegen of ze toch echt niet nog mee konden doen. Die waren zich vergeten in te schrijven", vertelt Blaak.

(Bron: RTV Drenthe)
______________________________________________________________

Nieuwe burgemeester Emmen rent 4 Mijl van Emmen

31 januari 2017

Een dag nadat hij was voorgedragen zei hij het: "Ik zou maar zo aan de start van de 4 Mijl van Emmen kunnen staan." De aankomende burgemeester van de gemeente voegt nu de sportieve daad bij woord en doet mee aan de ruim zes kilometer lange hardloopwedstrijd.

In een videoboodschap op zijn weblog kondigt de burgemeester zijn sportieve voornemen aan. "Ik houd van hardlopen, dus ik doe graag mee aan de 4 Mijl van Emmen op 2 april. En dat is ook voor het goede doel: A21. Een belangrijke organisatie tegen mensenhandel."
 
Sportief
Van Oosterhout gaf eerder al aan dat de inwoners van Emmen een sportieve burgemeester kunnen verwachten. "Ik sport nog vier, vijf keer per week. Hardlopen, fietsen en ook een potje voetbal", vertelde hij de dag na zijn benoeming.
 
Over zijn prestatie tijdens de aankomende 4 Mijl was Van Oosterhout ook duidelijk: hij verwacht ergens in de achterste linies te eindigen.

Boodschap
De hardlopende burgemeester eindigt zijn videoboodschap met een oproep aan iedereen om zich in te schrijven. "Ik ga alvast in training, tot 2 april."
 
(Bron: RTV Drenthe)
______________________________________________________________
 

Schrijf je in voor de 4 Mijl van Emmen: laatste kans

25 januari 2017

De tweede editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen, dé gerechtigheidrun van Nederland, gaat zondag 2 april van start. Naar verwachting lopen 3.500 deelnemers van de stilte naar de stad, door de verlichte Hondsrugtunnel om te finishen op het nieuwe Raadhuisplein. En dit alles voor gerechtigheid!  
 

Een groot deel van de netto-opbrengst wordt geschonken aan de Stichting A21. Stichting A21 is een stichting die zich wereldwijd inzet tegen mensenhandel. Ga samen met ons de strijd aan en loop mee voor mensen die geen bewegingsruimte hebben. Ook het 4 Mijl festival, dat na de 4 Mijl losbarst, is in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen te laten bewegen. Waar wacht je nog op?

Grootste evenement
Het hardloopevenement in Emmen is het grootste hardloopevenement dat in Emmen georganiseerd wordt. Na de eerste editie waren de deelnemers vol lof over de entourage en de massale belangstelling in de binnenstad van Emmen. De organisatie is ambitieus en wil het evenement laten uitgroeien tot een echte hardloopklassieker in het voorjaar.

 

Schrijf je in!

<p style="marg