4 Mijl

De 4 Mijl van Emmen vindt op vrijdagavond 1 juli (oorspronkelijk 24 juni) 2022 plaats. De afstand van deze run is 4 Engelse mijlen (6,4 km).  

Voor € 18,50 ontvang je:

  • Startnummer inclusief tijdswaarneming
  • Spelden
  • Digitaal klassement
  • Gave medaille
  • EHBO
  • Warming up en entertainment
  • Drankje na afloop

Voor een kleine vergoeding sturen we jouw startnummer toe. 

Inschrijven voor de 4 Mijl van Emmen 2022 kan vanaf vrijdag 4 februari 2022. 

Voor de 4 Mijl

Wanneer is de 4 Mijl?

De 4 Mijl van Emmen vindt plaats op de 1ste zondag van april 2024.

Hoe laat start de 4 Mijl?

 

De exacte tijden voor elk onderdeel volgen z.s.m. 

Waar start de 4 Mijl?

De hoofdafstand 4 Mijl (particulieren en Business Run) start in woonwijk Delftlanden.

De Kids Run start in het centrum van Emmen. 

Waar en wanneer haal ik mijn startnummer op?

Het startnummer kan worden opgehaald bij Intersport Bols-Emmen. De exacte data en tijden volgen z.s.m. Tegen een kleine vergoeding sturen we het startnummer ook graag naar jou op.

LET OP! Eenmaal gekozen voor ophalen of opsturen van het startnummer kan deze keuze niet meer worden gewijzigd.

Wat moet ik doen als ik geen bewijs van inschrijving heb ontvangen?

Controleer altijd eerst je spam/ongewenste inbox. Helaas komt e-mail weleens in deze inbox binnen. In de meeste gevallen vind je daar alsnog het bewijs van inschrijving. Als dit niet het geval is dan mag je een e-mail sturen naar info@4mijlvanemmen.nl met daarin jouw vraag.

Waar en wanneer haal ik mijn shirt op?

Jij kunt jouw shirt (dames- en herenmodel) bestellen via de link in onze inschrijfmodule, maar ook via deze link https://bit.ly/39Wu6SP Je komt dan op de website terecht van onze hoofdsponsor Intersport Bols.

Nadat jij jouw shirt hebt besteld ontvang jij van Intersport Bols een bevestiging waar en wanneer jij jouw shirt kunt bestellen. 

Hoe worden de startvakken ingedeeld?

Deelnemers starten op volgorde van aankomst bij de startvakken. Het zal in woonwijk de Delftlanden duidelijk worden aangegeven hoe je naar de startvakken loopt. We werken voor de editie in 2022 dus niet met specifieke startvakken. Mede hierdoor kun jij dus samen met hardloopvrienden afspreken. 

Wanneer mag ik in het wedstrijdvak starten?

De organisatie van de 4 Mijl van Emmen maakt op basis van alle inschrijvingen een selectie van deelnemers die in het wedstrijdvak mogen starten. Als jij van mening bent dat jij in het wedstrijdvak moet starten (richttijd 20-23 minuten) dan mag je vanzelfsprekend altijd een mail sturen naar info@4mijlvanemmen.nl met daarin jouw onderbouwing. Overigens betekent dat niet automatisch dat jij dan ook in het wedstrijdvak mag starten.

 

Wat kost de 4 Mijl?

Vanaf € 18,50 kun je deelnemen aan de 4 Mijl van Emmen.  

Kan ik mijn startnummer laten opsturen?

Ja, dat kan. Tegen een kleine vergoeding sturen we het startnummer graag naar jou op.   

LET OP! Eenmaal gekozen voor ophalen of opsturen van het startnummer kan deze keuze niet meer worden gewijzigd.

Vervoer naar de start van de 4 Mijl

De start van de hoofdafstand 4 Mijl vindt plaats in woonwijk Delftlanden. Deze woonwijk is op verschillende manieren goed te bereiken;


- Kom je uit de buurt? Stap dan lekker op de fiets en 'parkeer' jouw fiets nabij de omgeving van de start in de Delftlanden. Nadat jij gefinisht bent op het Raadhuisplein loop je in een halfuurtje weer terug naar de start. 
- Je kunt je ook met de auto naar de start laten brengen. Advies is dan om je te laten afzetten bij trein- en busstation Emmen-Zuid vanwaar je binnen 5 tot 10 minuten naar de start loopt. 
- Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, bus en/of trein. Kom je bijvoorbeeld uit de richting Coevorden/Zwolle, dan kun je uitstekend met de trein reizen. Wanneer je uitstapt op station Emmen-Zuid dan wandel je in 5 tot 10 minuten naar de start. Nadat jij jouw 4 Mijl hebt gelopen stap je weer op de trein op station Emmen-Centrum. 
- Tevens zorgen wij voor éxtra busvervoer. Wil jij je vanuit het centrum van Emmen, omgeving finish, naar de start laten brengen? Kies er dan bij jouw inschrijving voor dat jij gebruik wilt maken van de bus. Voor slechts € 4,- wordt jij voorafgaand aan jouw deelname naar de start in woonwijk Delftlanden gebracht. Details over de opstapplek in het centrum van Emmen vind jij t.z.t. in de Deelnemersinformatie. 

Hoe gaat de organisatie om met (eventuele) coronamaatregelen?

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwgezet en zullen we alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden. Daarbij volgen we vanzelfsprekend alle geldende RIVM-richtlijnen die op het moment van het evenement van toepassing zijn.

Tijdens de 4 Mijl

Krijg ik een warming-up?

Zeker! Voorafgaand aan de start zal er een warming-up plaatsvinden. 

Krijg ik water onderweg?

Zeker! Er is sowieso 1 waterpunt onderweg en bij warm weer zijn er veel particuliere initiatieven om water uit te delen. Soms worden er ook sproeiers geplaatst. 

Staan er kilometerbordjes langs het parcours?

Er staan 'mijlpalen' onderweg in de vorm van beachvlaggen.

Hoe ziet het parcours eruit?

 

Kijk hier voor een indruk van het parcours.

Wordt mijn tijd bijgehouden?

 

Zeker! Elk startnummer is voorzien van een chip die jouw tijd registreert. 

Kan ik mijn kleding ergens achterlaten?

Ja, dat kan. Bij de start kun jij jouw kleding achterlaten en bij de finish kun je het weer ophalen. Verdere informatie hierover vind jij in jouw inschrijfbevestiging en/of deelnemersinformatie die jij kort voor het evenement ontvangt. 

Na de 4 Mijl

Waar staan de uitslagen van de 4 Mijl?

De uitslagen kun je terugvinden via onze website, meteen na afloop van de 4 Mijl van Emmen 2022.