Nieuws

Zonnige 4 Mijl van Emmen 'een groot succes'

8 april
"Het Raadhuisplein stond bomvol", zegt Blaak enthousiast. "En ook op andere plekken waren veel mensen. De huldiging van Nuis droeg daar natuurlijk ook aan bij."

Groeiend evenement
Naast het aantal toeschouwers had de organisatie ook geen klagen over het animo van deelnemers. "Er waren dit jaar 4230 inschrijvingen. Vorig jaar waren dat er 3950, en in 2016, toen de eerste editie plaatsvond, 2500. Het evenement wordt steeds groter."

Nadat de laatste deelnemer over de streep komt, is de dag allerminst voorbij. Verschillende muzikanten vermaken de aanwezigen met feestelijke nummers en de mensen genieten verder van het fijne weer. "Na inspanning komt ontspanning", zegt Blaak. "Ik hoorde dat er al reservestoelen op het terras werden gezet. Een heerlijke dag in Emmen."

De winnaars
Bij de mannen was Alwin Heyting dit jaar de snelste en bij de vrouwen werd Eline Glas nummer één, die daarmee haar titel prolongeerde. Beide deelnemers komen uit Erm.

(bron RTV Drenthe)


Nieuw parcours 4 Mijl

26 maart

Op 8 april in het zover, de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen. Wij snappen dat jij ter voorbereiding de nieuwe route alvast een keer wilt lopen. Daarom hebben wij een kaartje met de route.

We starten in de Hondsrugtunnel en via een mooie route door Westenesch, Noordbarge en weer terug naar Westenesch, finishen we op het Raadhuisplein. Alvast veel plezier en succes met je generale repetitie en tot zondag 8 april!


 

Inschrijving gesloten: 4.230 lopers

10 maart

De inschrijving voor de derde editie van de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen is gesloten. Maar liefst 4.230 lopers staan tijdens de derde editie aan de start.


Huldiging Kjeld Nuis tijdens de 4 mijl van Emmen

22 februari

Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis wordt tijdens de 4 mijl van Emmen op 8 april gehuldigd voor zijn gouden medailles die hij in Zuid-Korea won.

Dat zegt een woordvoerster van de gemeente. De reden dat de huldiging dan pas plaatsvindt, is omdat de Emmenaar na de Winterspelen naar China vliegt. Daar wordt in het eerste weekeinde van maart het WK sprint in Changchun gehouden.

Ook brengt Nuis, net als alle andere Nederlandse medaillewinnaars, een bezoek aan de koninklijke familie. Daar worden zij op 23 maart gehuldigd op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Nuis won tijdens de Winterspelen goud op zowel de 1.500 als de 1.000 meter.

(Bron: RTV Drenthe)

 


Burgemeester bij loopclinic 4 Mijl van Emmen

7 februari

De kick-off van de hardloopclinics voor de 4 Mijl van Emmen heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden. Als gastdeelnemer was Burgemeester Eric van Oosterhout aanwezig. Een gemêleerd gezelschap van beginnende en ervaren hardlopers had zich gemeld bij de Emmense atletiekvereniging De Sperwers. In de komende negen weken worden zij onder deskundige begeleiding voorbereid op deelname aan Emmens grootste hardloopevenement. Burgemeester Eric van Oosterhout had voor de deelnemers bemoedigende woorden en gaf aan het parcours al te hebben verkend. Hij benadrukte het belang van sport in relatie tot gezondheid. Onder de hoede van de trainers van De Sperwers werd de eerste training enthousiast afgewerkt op de atletiekbaan.

(Bron: De Zuidenvelder)


Organisatie 4 Mijl van Emmen ontvangt Sport Promotieprijs 2017

28 januari 

Tijdens de 17e editie van de Sportverkiezing Gemeente Emmen 2018 ontvingen wij als organisatie van de 4 mijl van Emmen de Sport Promotieprijs 2017. Vanzelfsprekend zijn wij enorm trots op deze prijs. Tegelijkertijd beseffen we ons dat dit zéker niet alleen onze verdienste is. Daarom willen wij al onze sponsors, partners, vrijwilligers, gemeente Emmen en alle anderen die betrokken zijn bij de organisatie van de 4 Mijl van Emmen, enorm bedanken voor jullie vertrouwen en betrokkenheid! Deze prijs is voor ons allemaal! Samen met alle deelnemers maken we er op zondag 8 april, tijdens de 3e editie van de Go2 Payroll 4 mijl van Emmen, weer een mooi hardloopfeest van.

 


 Al meer dan 2.000 aanmeldingen voor de 4 Mijl van Emmen

9 december 
 
(Bron: RTV Drenthe)

 


Het loopt storm met aanmeldingen 4 Mijl van Emmen

6 november

 Al ruim 1900 mensen hebben zich ingeschreven voor de 4 Mijl van Emmen. Dat laat organisator Dennis Blaak weten. "Tot nu toe hebben wij al 1921 inschrijvingen binnen. Dat gaat dus lekker", zegt Blaak.

Maximaal vijfduizend deelnemers
Op 8 april 2018 wordt de Emmer 4 Mijl van 6,4 kilometer, voor de derde keer georganiseerd. De organisatie ambieert het maximale aantal van vijfduizend deelnemers en heeft daarom de inschrijving een maand eerder opengesteld ten opzichte van vorig jaar. 


Andere route 
Doordat de Emmer 4 Mijl groeit als het gaat om het deelnemersaantal, is dit jaar de route van de loop gewijzigd. Waar de hardlopers tijdens de eerste twee edities startten in de wijk Delftlanden en finishten op het Raadhuisplein, start de derde editie in de Hondsrugtunnel. De finish is nog wel op het Raadhuisplein.


Goed doel 
De winst van de 4 Mijl gaat naar A21, een organisatie die wereldwijd opkomt voor mensen die te maken hebben met mensenhandel. Afgelopen editie is er 9.345 euro opgehaald.
 
(Bron: RTV Drenthe)

 


 

Jeroen Valke winnaar t-shirtcontest!!

31 oktober 

Na een stemronde waarin iedereen kon stemmen op één van de drie genomineerde ontwerpen op Facebook, heeft het ontwerp van Jeroen Valke veruit de meeste stemmen gekregen.

Jeroen Valke, van harte gefeliciteerd!! Jij wint:

✔️ 2x startbewijs Go2 Payroll 4 mijl van Emmen
✔️ 2 hardloopshirts
✔️ 2 toegangskaarten VIP-ruimte tijdens de 4 mijl van Emmen

Eind deze week presenteren wij het Go2 Payroll 4 mijl van Emmen hardloopshirt met daarop het ontwerp van Jeroen Valke.

Heb jij gestemd op één van de drie ontwerpen? Eind week maken wij bekend wie één van de tien hardloopshirts wint die wij mogen weggeven.

 Voorzijde                                                         Achterzijde

   

 


 

Andere route voor 4Mijl van Emmen 

18 oktober 

Waar de hardlopers tijdens de eerste twee edities van de Emmer 4Mijl startten in woonwijk de Delftlanden en finishten op het Raadhuisplein in Emmen, is de start van de derde editie in de Hondsrugtunnel. 

De hardlopers lopen daarna door Westenesch, langs het Oranjekanaal door Noordbarge terug naar Westenesch. Via de achterkant van Wildlands lopen de deelnemers naar de finish op het Raadhuisplein. 

Praktische reden 
De verandering van de route heeft volgens organisator Dennis Blaak een praktische reden. "Doordat we merken dat de 4Mijl groeit qua aantal deelnemers, wordt het logistiek gezien een nog grotere klus." De deelnemers startten eerst in de Delftlanden, wat betekende dat ze daarheen gebracht moesten worden per bus. Ook de kleding moest met transport naar de finishplek. "Het is handiger voor ons als organisatie en voor de deelnemers dat dat op één locatie is."

'Meer lopers in Hondsrugtunnel'
De wijziging van de startplek en de route heeft ook met de capaciteit van de weg te maken. "We kunnen op de breedte van de weg van de Hondsrugtunnel ook meer lopers kwijt. Het fietspad in de Delftlanden is toch wat smaller." De lopers gaan in verschillende fases van start.

Maximaal vijfduizend lopers
De eerste editie van de 4Mijl in Emmen had 2500 deelnemers, het jaar daarop vierduizend. Dit jaar kunnen er maximaal vijfduizend renners meedoen. "Dat is ook onze verwachting, hoop en ambitie", aldus Blaak.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 4 november om vier uur 's middags inschrijven voor de derde editie op zondag 8 april 2018.

(Bron: RTV Drenthe)

 


Uitslagen

Bekijk hier de uitslagen!


Algemeen magazine

Bekijk hier het 4 Mijl van Emmen magazine.


 

4 Mijl van Emmen met flinke eindsprint naar 3.808 deelnemers

 

 

15 februari 2017 

Er doen in totaal 3.808 hardlopers mee aan de tweede editie van de 4 Mijl van Emmen. Dat is fors meer dan tijdens de eerste editie van vorig jaar, toen er 2.500 deelnemers aan de start verschenen.

"Ja we zijn natuurlijk ontzettend blij", vertelt een tevreden Dennis Blaak van de organisatie. Naar eigen zeggen liep het vooral de laatste paar weken hard met aanmeldingen voor de 4 Mijl. "Zo kwamen er gisteren nog 115 inschrijvingen bij. Dat is echt ontzettend veel voor één dag", aldus Blaak.

Social media
Tot afgelopen nacht konden deelnemers zich inschrijven voor de tweede editie van het hardloopevenement in Emmen. Volgens Blaak heeft de organisatie tijdens de zeventig dagen dat hardlopers zich konden inschrijven, hard gewerkt om mensen te motiveren. "Vooral via social media zijn we actief geweest, dan merk je dat het heel snel gaat." Zo daagden bekende Drentse sporters hardlopers uit om mee te doen aan de 4 Mijl.

Achter het net
De 3.808 renners kunnen zich nu voorbereiden op de ruim zes kilometer door de Delftlanden, Noordbarge, de lichttunnel onder het gemeentehuis en de finish op het Raadhuisplein voor Wildlands. Er zijn ook een aantal teleurgestelde mensen. "We hadden vandaag nog mensen die vroegen of ze toch echt niet nog mee konden doen. Die waren zich vergeten in te schrijven", vertelt Blaak.

(Bron: RTV Drenthe)
______________________________________________________________

Nieuwe burgemeester Emmen rent 4 Mijl van Emmen

31 januari 2017

Een dag nadat hij was voorgedragen zei hij het: "Ik zou maar zo aan de start van de 4 Mijl van Emmen kunnen staan." De aankomende burgemeester van de gemeente voegt nu de sportieve daad bij woord en doet mee aan de ruim zes kilometer lange hardloopwedstrijd.

In een videoboodschap op zijn weblog kondigt de burgemeester zijn sportieve voornemen aan. "Ik houd van hardlopen, dus ik doe graag mee aan de 4 Mijl van Emmen op 2 april. En dat is ook voor het goede doel: A21. Een belangrijke organisatie tegen mensenhandel."
 
Sportief
Van Oosterhout gaf eerder al aan dat de inwoners van Emmen een sportieve burgemeester kunnen verwachten. "Ik sport nog vier, vijf keer per week. Hardlopen, fietsen en ook een potje voetbal", vertelde hij de dag na zijn benoeming.
 
Over zijn prestatie tijdens de aankomende 4 Mijl was Van Oosterhout ook duidelijk: hij verwacht ergens in de achterste linies te eindigen.

Boodschap
De hardlopende burgemeester eindigt zijn videoboodschap met een oproep aan iedereen om zich in te schrijven. "Ik ga alvast in training, tot 2 april."
 
(Bron: RTV Drenthe)
______________________________________________________________
 

 

<p style="marg